Topp 3 programmeringsspråken för att utveckla egna spel

Topp 3 programmeringsspråken för att utveckla egna spel

juni 10, 2019 0 av Deadrock Game

Planerar du att utveckla dina egna spel? Om du gör detta så behöver du känna till vilka olika typer av programmeringsspråk som används.

Posta bild topp 3 spelautomat för att utveckla spelautomater HTML5 - Topp 3 programmeringsspråken för att utveckla egna spel

Ingen förnekar att HTML5 är ett av de bästa programmeringsspråken idag, och förmodligen även för framtiden. HTML5 är även ett stort språk inom spelutveckling för data- och arkadspel.

Den största fördelen med HTML5 är kompatibiliteten och möjligheten att användas på såväl datorer som mobila enheter. De flesta gamers som uppskattar spelautomater föredrar sina smartphones istället för datorer för favoritspelen.

HTML 5 fungerar på ett flertal plattformar och detta gör det till ett av de mest förekommande programmeringsspråken för spelutvecklare.

Adobe Flash

Posta bild Top 3 spelautomat för att utveckla spelautomater Flash - Topp 3 programmeringsspråken för att utveckla egna spel

Om du önskar bättre grafik och visuella uttryck i ditt arkadspel så är Adobe Flash vägen du skall välja. Detta programmeringsspråk erbjuder omfattande möjligheter till animering och spelskapande. Du kan göra mycket mer än vad du tror i Adobe Flash.

En del har ett motstånd mot Flash – men kravet på högkvalitativ grafik i spelindustrin ökar. Önskemålen om ökad interaktivitet såsom utökade storylines blir också allt fler.

Om du planerar att skapa ditt spel för att använda i en webbläsare så är Flash rätt för dig.

C++

Posta bild topp 3 spelautomat för att utveckla spelautomat C  - Topp 3 programmeringsspråken för att utveckla egna spel

C++ är det största programspråket när det kommer till utveckling av små spel – detta inkluderar också arkadspel. Språket är basen i många spelkonsoler och spel till Windows. C++ kan vara svårt då man inte har kunskapen – men detta går naturligtvis att göra något åt.

C++ bästa egenskap är att det är utmärkt för spelutvecklare som vill starta från grunden. Minneshantering och optimering är vitalt för arkadspel, och C++ ger dig kontroll över detta.

C++ är också bra för grafik och animering tack vare dess utbud av bibliotek, det är inte på samma nivå som Adobe Flash men det är inte långt ifrån, och det närmar sig förmodligen på grund av dess snabba innovation.

Att lära sig C++ tar tid, studier och fokus på grund av dess stora mängd litteratur. Så om du vill lära dig låt det ta tid, ha tålamod och gör ditt bästa.

I ett nötskal

Posta bild topp 3 spelautomat för att utveckla spelautomater i ett nötskal - Topp 3 programmeringsspråken för att utveckla egna spel

För kompatibilitet så bör HTML5 vara ditt val, och prioriterar du bättre design och kontroll så är Adobe Flash att föredra. C++ är en perfekt start för dig som vill börja skapa mindre spel och lära dig mer om spelutveckling.

Det är svårt att välja, men det kommer att vara värt det. Kodandet är dock bara första delen – du behöver också en bra idé, som inte nödvändigtvis behöver vara unik men som står ut.

Oroa dig inte – Deadrock Game är här för att hjälpa dig att ge dig mesta möjliga information inför ditt beslut.